Iemand vermist? Wat nu? Volg onze stappen
Sarea: geïnitieerd door de politie, ontwikkeld met burgers.

Op het strand

Het strand is een plek waar veel mensen tot rust kunnen komen, maar het kan er ook onoverzichtelijk zijn. Daarbij kan de zee soms onvoorspelbaar zijn. Lees hier hoe je de kans op een vermissing kunt verkleinen. 

Met kinderen

Dit kan bijvoorbeeld een strandtent of een vlag zijn. Hierdoor kan je de plek op het strand waar jullie verblijven eenvoudig herkennen.

Dit kan bijvoorbeeld een strandtent of de post van de reddingsbrigade zijn. Spreek of om naar deze plek te komen als jullie elkaar kwijt raken en spreek af dat je hier wacht totdat de ander er ook is.

Soms is het mogelijk om een polsbandje te krijgen bij de post van de reddingsbrigade.

In het water

  • Blijf uit de buurt van golfbrekers, zoals dijken, palen, wanden en pieren.
  • Als je gebruik maakt van zwembanden of luchtmatrassen, houd dan rekening met het gevaar voor afdrijven. Waait de wind vanaf het land richting de zee? Gebruik dan geen drijfmiddelen.
  • Oriënteer je op een bepaald punt op het strand, zoals een strandtent of een vlaggenstok, zodat je kan zien of je bent afgedreven.
  • Neem de waarschuwingsvlaggen altijd serieus. Ga nooit zwemmen bij een rode vlag.
  • Kom je in een sterke (mui)stroming waar je maar moeilijk uit komt? Zwem er niet tegenin maar zwem met de stroming mee en probeer even later schuin terug naar het strand te zwemmen.

Lees hier meer informatie op de website van de Reddingsbrigade en bekijk onderstaande illustratie met meer tips.

Scroll naar boven