Iemand vermist? Wat nu? Volg onze stappen
Sarea: geïnitieerd door de politie, ontwikkeld met burgers.

Over Sarea

Sarea geeft een stuk houvast en duidelijkheid tijdens de onzekere en angstige periode van een vermissing. Door middel van informatie, adviezen en hulpmiddelen zorgen we ervoor dat je beter weet waar en hoe je moet zoeken naar jouw vermiste dierbare. Daarnaast geven ingangen naar andere organisaties die jou kunnen ondersteunen voor, tijdens én na een vermissing. Op deze wijze zorgen we ervoor dat je beter bent voorbereid en wordt ondersteund tijdens een vermissing.

Sarea ondersteunt

Sarea is de centrale plek waar informatie over vermissingen samenkomt. We bundelen kennis en kunde over vermissingen en koppelen dit naar de samenleving. Op de website is onder andere een stappenplan te vinden waarin stapsgewijs adviezen en tips staan die je zullen ondersteunen bij het zoeken naar de vermiste. 

Ontstaan tijdens het zoeken

Het idee van Sarea is ontstaan tijdens een vermissing van een persoon die vertrokken was in zijn auto. De politie voerde zoekacties uit, maar ook de directe omgeving zocht mee. Waar moet er worden gezocht? Waar is er al gezocht en door wie? Hoe werk je met elkaar samen tijdens een vermissing? Hoe coördineer je een zoekactie? Door de hoeveelheid mensen die hielpen was het overzicht al snel verloren.

Vroeger werd het zoeken naar een vermist persoon vaak overgelaten aan de politie. Nu gaan mensen ook vaker zelf op zoek naar de vermiste. Deze hulp is zeer waardevol, maar het is soms ook moeilijk om met veel mensen tegelijkertijd op een effectieve en efficiënte manier te zoeken.

Sarea heeft kennis, informatie en adviezen van mensen, hulporganisaties en specialistische bedrijven gebundeld om zo een zoekactie efficiënt en effectief te kunnen coördineren. Dit met het doel om de vermiste (sneller) terug te vinden.

vermissingsmeldingen
per jaar
1
is binnen 1 dag opgelost
1 %

Missie

" Overzicht bieden en verbinden "

Sarea biedt houvast en geeft overzicht door op een centrale plek informatie aan te bieden over vermissingen. Aan de hand van een stappenplan met adviezen helpen we achterblijvers met het zoeken naar een vermiste dierbare. De informatie en tips kunnen ook op voorhand helpen bij het voorkomen van een vermissing. Sarea verwijst achterblijvers ook door naar organisaties die op verschillende momenten kunnen ondersteunen. Op deze manier hopen we de eerste cruciale 24 uur van een vermissing efficiënter en effectiever te laten verlopen met natuurlijk maar één doel: het (sneller) terugvinden van de vermiste persoon.

Visie

" Samen staan we sterker "

Burgerparticipatie heeft een belangrijke rol verworven in onze samenleving en in het veiligheidsdomein. Ook tijdens een vermissing. Sarea gelooft in het bundelen van kennis om tot een meer zelfredzame samenleving te komen. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid durft te nemen én kan nemen, komen we verder. Juist in onzekere tijden van een vermissing biedt Sarea houvast en overzicht. Samen staan we sterker en bereiken we vaak meer. We denken vanuit een open perspectief, waaraan ook jij kan bijdragen. Samen kunnen we het platform verder uitbreiden én blijven verbeteren.

Scroll naar boven