Iemand vermist? Wat nu? Volg onze stappen
Sarea: geïnitieerd door de politie, ontwikkeld met burgers.

Stap 2: Contact politie

Is de persoon na de eerste acties nog niet gevonden? Je kan dan contact opnemen met de politie. Mogelijk kies je ervoor om direct een melding van een vermissing te maken. Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je weet welke informatie de politie nodig heeft. Wil je eerst nog even verder zoeken voordat je de melding maakt? Sla deze stap dan voorlopig over. 

Melding bij politie

Je kan contact opnemen met de politie om de situatie te bespreken of mogelijk al een melding te maken. 

Jaarlijks komen er veel meldingen van een vermissing binnen bij de politie. Om ervoor te zorgen dat elke vermissing de juist aandacht krijgt heeft de politie alle informatie van je nodig die van belang kan zijn. Na het doen van een melding is het raadzaam te vragen naar een aanspreekpunt bij de politie.

Inhoud melding

Vertel altijd eerlijk het hele verhaal, ook al zijn er problemen, bijvoorbeeld financieel, psychisch of drugsgebruik. Houd geen informatie achter. Dat levert onnodig tijdverlies op en kan leiden tot een onjuiste inschatting van de ernst van de situatie. 

Onderstaand formulier geeft een indruk van de informatie die de politie van je nodig heeft. Denk hier alvast over na of vul het formulier van tevoren zo compleet mogelijk in. Je bespaart hiermee kostbare tijd, als je op het politiebureau de melding doet.

Werkwijze politie

Verder zoeken?

Heb je een melding van de vermissing gemaakt bij de politie, maar wil je ook nog zelf verder zoeken? Of kies je ervoor om nog geen melding te maken? Op basis van de volgende stappen kan je gestructureerd verder zoeken naar de vermiste. 

Scroll naar boven